Sprekerstools

Vragenlijst "Voorbereiding van Speech"

Hoe kun je nu het best starten met het schrijven van een speech (of het maken van een presentatie)?

In trainingen en coachingsessies starten wij altijd met het voor ogen houden van het eindresultaat. Hoe verlaat je publiek de zaal? Wat voelen ze? Wat denken ze? En vooral, wat gaan ze doen nadat ze jouw verhaal hebben gehoord?

Omdat dit in het maakproces veel richting geeft, maar ook bezieling aan je verhaal, heeft Joni samen met Hans Busstra (speechwriter & documentairemaker bij o.a. Tegenlicht) een vragenlijst opgesteld die je hierbij helpt. We gebruiken deze zelf altijd bij het maken van speeches. Hans als speechwriter en Joni als sprekerscoach helpen sprekers om helder te krijgen wat ze nu eigenlijk willen bereiken met hun verhaal.

Download het formulier hier

Audio Visualisaties

Visualisaties oftewel mentale strategieën zijn technieken om tot een betere performance te komen. In de sport zijn deze technieken alom bekend, maar in het 'gewone leven' helaas nog niet. Terwijl wanneer je je voorstellingsvermogen traint, je veel eerder in staat bent om dit na te bootsen in real life. Wij zeggen weleens gekscherend: als je begint met visualiseren haalt niemand je meer in!

De visualisaties zijn hier te beluisteren en gratis te downloaden als MP3-bestand. Op die manier kan je de visualisaties overal beluisteren.

De visualisaties van Great Communicators zijn vrij om te delen.

Gronding  

Leer met deze visualisatie van Joni Bais, hoe je makkelijker kunt gronden.

LET OP!
Luister niet naar de visualisatie wanneer je aan het verkeer deelneemt. Doordat je lichaam ontspant en je focus verandert is dat gevaarlijk. Zoek daarom een plek op waar je ongestoord en in een ontspannen houding kan luisteren. De visualisaties zijn het beste te luisteren met een koptelefoon of oortjes.

Duur: 10 minuten
Ingesproken door: Joni Bais
Achtergrondmuziek
Artiest: Doxent Zsigmond - ccMixter
Nummer: Flower
CC Licentie: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Lose Tension

Complete ontspanning, rust nemen voor het moment wanneer je gaat spreken. De spanning voordat je gaat spreken voel je vaak in je hele lichaam. Via deze visualisatie helpt Joni Bais je die spanning los te laten.

Relax and Lose the Tension...

LET OP!
Luister niet naar de visualisatie wanneer je aan het verkeer deelneemt. Doordat je lichaam ontspant en je focus verandert is dat gevaarlijk. Zoek daarom een plek op waar je ongestoord en in een ontspannen houding kan luisteren.

Duur: 12 minuten
Ingesproken door: Joni Bais
Achtergrondmuziek
Artiest: Kevin MacLeod (incompetech.com)
Nummer: Organic Meditation Three
CC Licentie: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/