Spreekangst overwinnen

Vol zelfvertrouwen en met impact spreken in het openbaar

Veel mensen denken dat charisma en zelfvertrouwen bij spreken in het openbaar, iets is wat je hebt of niet. Op basis van jarenlange ervaring kunnen wij met zekerheid stellen, dat door onze methodiek het zelfvertrouwen en charisma van iedere spreker groeit. In onze presentatietrainingen leren wij je de tools en theorie die je nodig hebt om jouw spreekangst overwinnen.

Wat levert het op?

In al onze presentatietrainingen leren we jou hoe je meer impact kunt maken als spreker en hoe je spreekangst kunt overwinnen. We focussen hierbij niet op regels en trucjes, omdat wij niet geloven dat dit tot wezenlijke verandering leidt. We beginnen met het analyseren van jouw sterke punten en valkuilen. Vervolgens ondersteunen we jou met onze zelfontwikkelde tools, theorie en interventies. Tijdens een training presenteren gaan we actief met je aan de slag. Je wordt uitgedaagd om uit jouw comfortzone te stappen, wat resulteert in snelle groei op het gebied van spreken in het openbaar. Je zult werken aan lichaamshouding, stemgebruik, verbale en non-verbale communicatie, het verhaal en de voorbereiding van je presentatie.

Onze spreekangst overwinnen training helpt jou de volgende resultaten te bereiken:

 • Overtuigender en krachtiger presenteren;
 • Meer zelfvertrouwen ervaren in al je communicatie;
 • Groeien in professionaliteit, omdat je weet hoe je een presentatie efficiënt voorbereidt;
 • Afrekenen met presentatie angst.

Kies voor onze presentatietraining en ontdek hoe je jouw spreekvaardigheden kunt verbeteren en met vertrouwen en impact kunt spreken voor elk publiek.

Zij gingen je voor:

vimeo-video-thumbnail

Ja, ik pak het podium

Ben je overtuigd? Koop een ticket!
Wij zorgen ervoor dat je zonder podiumvrees de microfoon pakt.

Spreekangst overwinnen?

Wij bieden presentatie­trainingen in uiteenlopende vormen voor diverse doelgroepen om de spreekangst of presentatie angst te overwinnen:

Presentatietraining voor professionals
Presentatietraining voor executives
Presentatietraining voor teams
Presentatietraining een-op-een

Hulp nodig bij het maken van een keuze? Bel ons / Neem contact met ons op

De basis van al onze Presentatietrainingen is onze succesvolle Impact methodiek. Deze methodiek ontwikkelden wij op basis van jarenlange ervaring in het coachen van TEDx sprekers en kopstukken uit het bedrijfsleven, de politiek en de wetenschap. Wij leren jou de tools, theorie en vaardigheden die je nodig hebt om met impact te spreken. Hierbij bekijken we jouw ontwikkeling steeds op drie niveaus: Performance, Psychology en Presence. Onze integrale aanpak zorgt ervoor dat je wezenlijk groeit. Niet alleen als spreker, maar ook als mens.

Lees meer over onze Impact methodiek.

Voor wie is een presentatietraining?

Is communicatie een belangrijk onderdeel van jouw dagelijkse werkzaamheden en wil je spreekangst overwinnen? Wil je als professional met meer impact spreken? Wil je vol zelfvertrouwen en gepassioneerd je verhaal kunnen vertellen? Of ben jij een ervaren spreker en wil je nog verder groeien? Dan zijn onze presentatiecursussen geschikt voor jou.

Onze presentatiecursussen zijn geschikt voor sprekers van ieder niveau. Van onervaren of beginnende professionals tot zeer getrainde sprekers die vaak spreken voor een (groot) publiek. Alle theorie en vaardigheden die je tijdens één van onze presentatiecursussen leert, kun je gebruiken voor sales gesprekken, presentaties, offertes, vergaderingen, speeches, pitches, sollicitatiegesprekken, telefoongesprekken, etc.

Waarom Great Communicators?

Great Communicators is opgericht, omdat wij geloven dat mensen snel groeien als wij ze leren spreken met impact. Al binnen enkele weken na de oprichting in 2011, werden wij benaderd om de sprekers van TEDxAmsterdam te coachen. Door deze TEDx coachingen kwamen wij terecht in een netwerk van kopstukken uit de zakenwereld, politici en wetenschappers die ons vroegen voor presentatie- en media coaching. Hierdoor leerden wij dat iedere spreker uniek is, maar ook dat iedereen die gaat presenteren tegen dezelfde uitdagingen aanloopt.
Als antwoord op deze uitdagingen ontwikkelden we onze eigen Impact methodiek en vervolgens onze eigen presentatietrainingen. Inmiddels hebben we duizenden professionals geholpen om meer impact te maken met hun presentaties en te groeien als spreker.

Spreekangst, of glossophobia, is de angst om in het openbaar te spreken, vaak tijdens presentaties of vergaderingen. Het veroorzaakt fysieke symptomen zoals zweten, stotteren en trillen. Deze veelvoorkomende angst kan communicatie en het overbrengen van een verhaal belemmeren. Training en therapie kunnen helpen om spreekangst te overwinnen en zelfvertrouwen op te bouwen om effectiever te spreken in het openbaar.

Het overwinnen van spreekangst vereist vaak tijd, inspanning en oefening, maar het is zeker mogelijk. Hieronder een aantal stappen welke je kunt nemen:

 1. Zelfbewustzijn: Herken je angst, identificeer situaties en symptomen.
 2. Ademhaling en ontspanning: Leer ademhalings- en ontspanningstechnieken.
 3. Voorbereiding: Bereid je grondig voor, ken je onderwerp.
 4. Oefening: Begin met kleine stappen, oefen voor spiegel, vrienden, groepen.
 5. Visualisatie: Visualiseer succesvol spreken.
 6. Positieve zelfpraat: Vervang negatieve gedachten door positieve.
 7. Desensitisatie: Bouw geleidelijk op naar grotere spreekervaringen.
 8. Professionele hulp: Overweeg hulp van een coach of therapeut of volg een training.
 9. Positieve ervaringen: Bouw succesvolle spreekervaringen op.
 10. Realistische verwachtingen: Een beetje nervositeit is normaal; perfectie is niet nodig.

Geduld en stapsgewijze vooruitgang zijn erg belangrijk bij het overwinnen van spreekangst.

microsoft
loreal
triodos
Winclove logo
Nike-Logo