Presentatietraining voor professionals
Spreken met Impact
Ontspannen spreken voor een groep mensen, met een krachtig verhaal dat daadwerkelijk onthouden wordt?

Wil je geen stress meer ervaren vlak voor of tijdens je presentatie? Wil je weten hoe je de wetten van storytelling inzet om van ieder onderwerp - hoe saai, abstract of kil - een goed verhaal te maken? Wil je leren hoe je jezelf echt goed voorbereidt op een performance? Wil je veel waardevolle tips en inzichten krijgen die de beste spreker in jou naar boven halen? Wil je actief aan de slag samen met een kleine groep professionals die dezelfde ambities hebben? Tijdens onze eenjarige presentatietraining Spreken met Impact leren we jou al het bovenstaande, en meer. Wij leren jou de techniek om beter te worden in professioneel presenteren.

Liever telefonisch advies? Neem dan contact met ons op.

Deze eenjarige presentatietraining Spreken met Impact bestaat uit drie elementen die elkaar aanvullen en versterken:

Lees verder

Module I Spreken met Impact

Tijdens module één van de training leer je hoe jij een betere spreker wordt en geven wij je de skills en tools om impact te maken met je presentaties. Je leert hoe jij helemaal jezelf kunt zijn en krachtig overkomt op een groep. Hoe jij je boodschap authentiek en helder overbrengt. Hoe je je optimaal voorbereidt op een presentatie en hoe je de stress omzet in focus vlak van te voren. Daarnaast leer je hoe je jouw stem en je lichaamshouding inzet om meer impact te maken. We besteden ook aandacht aan de opbouw van een goed verhaal.

Het is ook mogelijk om alleen module I te volgen. De investering hiervoor bedraagt € 2.900,- excl BTW. inclusief twee individuele coachingsessies. Klik hier om je in te schrijven voor halfjarig opleiding Spreken met Impact. 

Module ll Go Storytelling

In module twee focussen we op de inhoud van verhalen. Je leert de fijne kneepjes van goede verhalen vertellen en hoe je aan de hand van storytelling een saai of abstract onderwerp tot leven wekt. Tevens ga je onder begeleiding van de trainers een persoonlijk verhaal schrijven dat leeft, raakt, impact maakt en herkenbaar is voor iedereen. Dit verhaal vormt voortaan de basis voor elke presentatie die je gaat geven.

Het is ook mogelijk om alleen module II te volgen. De investering bedraagt € 2.150,- excl BTW. Klik hier om je in te schrijven voor de halfjarig opleiding Go Storytelling. 

Een-op-een coaching

Om daadwerkelijk alles uit de training en uit jezelf te halen, word je een-op-een begeleid door een persoonlijke sprekerscoach. In vier sessies werk je met hem of haar aan specifieke leerdoelen die jij nog hebt, of aan een presentatie die je binnenkort gaat houden.

Inklappen

Wat levert het op?

Bij veel presentatietrainingen wordt de focus alleen gelegd op het stuk performance. Je leert tips en trucs om je beter uit te drukken. Dit is essentieel, maar wij gaan twee stappen verder. Spreken met Impact gaat namelijk over jouw identiteit. Hoe sterker jij je voelt, hoe krachtiger je boodschap wordt. Wij helpen je om jouw valkuilen te transformeren naar sterke punten. Daarnaast ga je aan de slag met het schrijven van jouw persoonlijke verhaal, waar elke toehoorder zich in herkent en wat iedereen bijblijft. Dit verhaal is voortaan de basis van elke presentatie die je gaat geven.

Na het volgen van deze presentatietraining kun je:

  • Impact maken op ieder publiek met je presentaties
  • Een sterk verhaal opbouwen voor een product, merk of bedrijf
  • Stress voor een presentatie omzetten in focus
  • Professioneel presenteren

Daarnaast groei je als professional en als spreker, omdat je communicatieskills zijn verbeterd en je zelfverzekerd bent wanneer je spreekt voor een groep.

Sven Lanser
Sven
Improvisatie Trainer
<strong>Erik</strong><br/>Public Speaking Coach
Erik
Public Speaking Coach
Julika Marijn
Julika
Public Speaking Coach

Kan ik eerst kennis maken?

Natuurlijk! Kom naar de workshop Spreken met Impact en krijg
een voorproefje.

  Vraag de Spreken met Impact brochure aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Van fobie naar lol hebben”
~ Sander de Casparis, directeur gezondheidszorg

"Ik begon aan de opleiding met een bijna fobische angst voor spreken in het openbaar. Dat is door Great Communicators compleet veranderd: Ik heb nu lol in het spreken voor groepen!"

“Ik heb plezier gekregen in spreken”
~ Geke Kiers, organisatieadviseur

"Wat ik bij Great Communicators vooral leerde, is de kwaliteit van je presentaties verder opbouwen. Ik heb plezier gekregen in het spreken voor groepen. Ik krijg daar positieve feedback op, dus anderen merken het ook."

“We krijgen ons publiek mee”
~ Chris de Stigter, head FLP Center ABN AMRO

"Great Communicators heeft verhalenvertellers van ons gemaakt. De complexe materie uit ons vakgebied kunnen we nu eenvoudig uitleggen en we krijgen ons publiek mee in ons verhaal. De trainingen die wij nu zelf binnen ons bedrijf geven zijn een groot succes en dat is mede te danken aan Great Communicators."

Programma

De eenjarige presentatietraining Spreken met Impact is een krachtige mix van een uitgebreide public speaking training in combinatie met een persoonlijk coachingstraject. Tijdens de opleiding worden korte theorieblokken afgewisseld met praktijkgerichte presentatie- en spreekoefeningen. We gaan actief aan de slag en stappen uit de comfortzone waardoor er razendsnel wordt geleerd. Er zitten steeds een aantal weken tussen de trainingsdagen, zodat je de tijd hebt om je geleerde skills meteen in de praktijk toe te passen. Telkens krijg je van ons een opdracht om te motiveren en de opgedane kennis meteen in de praktijk te brengen. Op deze manier verander je je gedrag op een blijvende manier.

De eenjarige opleiding Spreken met Impact bestaat uit twaalf blokken.

Module I - Spreken met Impact

Tijdens module I (de eerste 6 blokken) ligt de focus op jou als spreker.

Module II - Go Storytelling

Tijdens module II (vanaf Blok 7) leren we je alle ins en outs over storytelling.

één-op-één coachingsessies

Daarnaast gaan wij de diepte in tijdens vier één-op-één coachingsessies van 1,5 uur per keer.

De groepen zijn niet groter dan 12 deelnemers. Hierdoor kan iedere deelnemer maximaal groeien.

Wij raden aan bij elk blok aanwezig te zijn om het maximale uit de opleiding en jezelf te halen.

Module I- Spreken met Impact

Module II - Go Storytelling

Voor wie?

Is communicatie een belangrijk onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden? Wil jij leren hoe je meer impact maakt met je presentaties en hoe je professioneel presenteert voor een groep? En hoe je vol zelfvertrouwen voor een groep staat? Kun jij storytelling-technieken goed gebruiken om “kille” presentaties te transformeren naar een goed verhaal dat raakt? Dan is deze presentatietraining geschikt voor jou.

Als je op zoek bent naar een professionele cursus presenteren, zoek dan niet verder. Deze training biedt je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om succesvol te presenteren.

Investering

De investering voor de eenjarige presentatietraining Spreken met Impact is € 5.700,- excl. btw. Voor dit bedrag krijg jij maar liefst twaalf leerzame en praktische trainingssessies en vier individuele coachingsessies van 1,5 uur per keer.

Module I (Spreken met Impact) los volgen. De investering hiervoor bedraagt € 2.900,- excl. btw. inclusief twee individuele coachingsessies van 1,5 uur per keer.

Module II (Go Storytelling) los volgen. De investering hiervoor bedraagt € 2.150,- excl. btw.

Niet helemaal zeker welke mogelijk het beste bij jou past? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

Data Module I - Spreken met Impact

Het Jaarprogramma bestaat uit de opleidingen Spreken met Impact en Go Storytelling. Kijk voor alle startdata op de pagina's van die opleidingen.

Data Module II - Go Storytelling

 

Inschrijven

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Locatie

De opleiding vindt plaats op onze trainingslocatie Great Spaces aan de Commelinstraat 2 in Amsterdam. Tijdens de trainingsdagen verzorgen wij koffie, thee, drankjes, (gezonde) snacks en een uitgebreide lunch.

 

Spreken met Impact is krachtig en overtuigend communiceren, waarbij je je boodschap zelfverzekerd en inspirerend overbrengt. Het betreft het effectieve gebruik van stem, lichaamstaal en storytelling om de aandacht te trekken en anderen te beïnvloeden. Het stelt je in staat om een blijvende indruk te maken, zowel professioneel als persoonlijk.

De kosten voor de Spreken met Impact presentatietraining variëren, afhankelijk van het gekozen programma. Het jaarprogramma, inclusief storytelling, kost €5.500. Het halfjaarprogramma heeft een prijs van €2.900.

Onze presentatietraining is geschikt voor professionals die willen leren presenteren of spreken in het openbaar. Of je nu regelmatig moet spreken in je huidige functie, een belangrijke pitch in het vooruitzicht hebt, of simpelweg je presentatievaardigheden wilt opfrissen, onze training biedt de juiste ondersteuning.

De presentatietraining Spreken met Impact richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden zoals effectieve communicatie, zelfverzekerdheid, storytelling, lichaamstaal, publieksinteractie en presentatiestructuur. Het doel is om impactvolle presentaties te kunnen geven waarbij je anderen inspireert, informeert en overtuigt. Tijdens de training leer je wat essentiële gesprektechnieken zijn.

Over de trainers

 

Eva Pieper
Eva
Public Speaking Coach

Eva maakt je op speelse, liefdevolle en soms confronterende wijze bewust van je gedrag, je houding en het effect ervan op anderen.

Lees verder

Deze inzichten leren je vrijer te bewegen in je communicatie. Haar technieken komen uit de theaterwereld, waarin ze als regisseur, speldocent en dramaturg heeft gewerkt. Momenteel richt Eva zich vooral op het trainen en coachen.

Inklappen

Julika Marijn
Julika
Public Speaking Coach

Sinds haar studie aan de Academie voor Kleinkunst staat Julika veelal op het toneel in haar eigen solovoorstellingen.

Lees verder

Als presentatrice en dagvoorzitter. Haar stem heb je waarschijnlijk al talloze keren gehoord in honderden radio en tv commercials. Zij zet voor ons haar ervaring en brede talenten in als trainer en sprekerscoach. Geinspireerd, praktisch en met een scherpe blik tilt ze samen met jou, je performance naar een hoger niveau.

Inklappen

Fleur Schiffelers
Fleur
Public Speaking Coach

Fleur brengt je terug bij je eigen verhaal. Ze heeft een achtergrond in de journalistiek. Haar focus ligt op het vrijmaken van jouw unieke spreekkracht.

Lees verder

Fleur is inhoudelijk zeer gedegen en analytisch. Vanuit dat perspectief ziet zij wat een presentatie krachtig en uniek maakt. Ze weet een inhoudelijk verhaal in een originele en overtuigende (non-)verbale performance naar voren te brengen bij je.

Inklappen

Eva Wilms
Eva
Public Speaking Coach

Eva kunnen we met recht onze stemdeskundige noemen. Ze is zangpedagoog, docent en zingt in haar eigen country/folktrio.

Lees verder

Eva coacht ook artiesten binnen grote musicalproducties als Hair, The Bodyguard en On Your Feet. Door te werken met stem, een krachtige lichaamshouding en je non-verbale communicatie laat Eva jou je beste performance ten tonele brengen. Dat is haar missie; ze weet uit eigen ervaring hoe bevrijdend dat is.

Inklappen

<strong>Erik</strong><br/>Public Speaking Coach
Erik
Public Speaking Coach

Erik onderhandelde wereldwijd voor een internationale reisorganisatie. Onderweg raakte hij gefascineerd door de invloed van culturele verschillen op communicatie en leerde hij dat oprechte nieuwsgierigheid naar het perspectief van de ander van onschatbare waarde is.

Lees verder

Iets wat minimaal net zo waardevol blijkt binnen de landsgrenzen. Erik onderneemt nog steeds, schrijft graag en is gastdocent Communication Skills en Professional Mindset aan de Radboud Universiteit.

 

Inklappen