Over ons

De methodiekGreat Communicators is opgericht omdat wij geloven dat mensen snel groeien als spreker wanneer wij ze leren Spreken met Impact. Binnen enkele weken na oprichting in 2011, werden wij benaderd om de sprekers van TEDxAmsterdam te coachen. Door deze TEDx coachingen kwamen wij terecht in een netwerk van kopstukken uit de zakenwereld, politici en wetenschappers die ons vroegen voor presentatie- en media coaching. Hierdoor leerden wij dat iedere spreker uniek is, maar ook dat iedereen die gaat presenteren tegen dezelfde uitdagingen aanloopt.

Als antwoord op deze uitdagingen ontwikkelden wij onze Impact methodiek. Deze methodiek is de basis van onze presentatietrainingen, coachingen en workshops. Met onze theorie, interventies en tools leren wij mensen vol zelfvertrouwen en met impact spreken. Hierbij begeleiden wij jouw ontwikkeling als spreker steeds op drie niveaus: Performance, Psychology en Presence. Zo gaan we verder dan aan het aanleren van trucjes en helpen wij je wezenlijk veranderen.

cirkel-performance-psychology-presence-great-communicators

Performance

Hieronder verstaan wij alle vaardigheden die je kunt leren om het sprekersvak eigen te maken. Denk aan storytelling, stemgebruik, ademhaling, lichaamshouding en de juiste voorbereiding. Maar ook aan advanced skills voor ervaren sprekers.

Psychology

Hierbij staat de interne dialoog die iedereen voert tijdens het geven van een presentatie of speech centraal. Vaak is de inhoud daarvan negatief. Wij maken die dialoog positief door jou de juiste mindset mee te geven en je te bevrijden van jouw belemmerende overtuigingen. Tevens leren we je mentale strategieën om beter te presteren, zodat jij je vrij voelt wanneer je voor een groep staat. Dit alles gaat veel verder en levert meer op dan alleen feitelijke kennis.

Presence

Hieronder verstaan wij dat jij compleet achter je speech en jezelf als spreker staat. Je hebt geen twijfels meer en je komt tijdens jouw presentatie(s) in een flow. Dat is zichtbaar in de connectie met het publiek, je non-verbale communicatie en je bevlogenheid over het onderwerp. Jij staat boven de stof en maakt veel impact met je presentatie. Veel mensen denken dat een spreker dit charisma van nature wel of niet heeft. Niets is minder waar. Met onze persoonlijke interventies helpen wij je om een authentieke en charismatische spreker te worden.

© Great Communicators 2011 - 2020