Katinka Toet

Public Speaking Coach
Katinka is een expert in persoonlijk leiderschap. Spreken gaat om identiteit; hoe meer jij je beste zelf bent, des te meer je verhaal bij jou past. En des te meer impact je maakt. Zo’n moment vol inspiratie en energie blijft magisch, volgens Katinka. Ze combineert haar scherpe analyse met praktisch toepasbare handvatten. Daar komt haar positieve energie nog eens bij; zo helpt ze je om de beste spreker in jezelf naar boven te halen.

De 3 kwaliteiten van een goede pitcher

Vaak weet je heel goed wat je met jouw product of dienst mogelijke klanten te bieden hebt. Maar hoe breng…

Lees meer
Overtuigend presenteren

Overtuigend presenteren

Hoe kun je overtuigend presenteren terwijl je zelf niet achter de inhoud staat?  Stel je voor: je moet je medewerkers…

Lees meer

Hoe creëer je spanning in je verhaal?

Als sprekerscoach zie ik vaak dat sprekers te snel de moraal van hun verhaal weggeven. Ze hebben het idee dat het belangrijk is om te starten met de kern van hun betoog..

Lees meer
Public Speaking - Oprah Winfrey heeft veel impact gemaakt met haar speech tijdens de uitreiking van de Golden Globes. Ze kreeg een staande ovatie, het publiek juichte en ze maakte heel wat los met haar speech op social media. Hoe doet ze dat? Wat maakt deze speech zo impactvol? En wat kun jij er als spreker van leren?

Spreken als Oprah

Oprah Winfrey heeft veel impact gemaakt met haar speech tijdens de uitreiking van de Golden Globes. Ze kreeg een staande…

Lees meer
Vuurwerk

3 tips voor een inspirerende nieuwjaarsspeech

De feestdagen zijn in zicht en daarmee ook de nieuwjaarsspeeches. Hoe hou je een inspirerende nieuwjaarsspeech? Wat moet je vooral…

Lees meer
My Post

Zo maak je nog meer impact als spreker

Een presentatie, een speech of een pitch is een belangrijk moment waarmee je grote impact kunt maken. Maar hoe maak…

Lees meer

Het echte verhaal achter ‘Het Echte Verhaal’

Ik sta op een vrijdagmiddagborrel en vertel met enthousiasme een goede kennis uit mijn netwerk over onze nieuwe opleiding ‘Hero’s…

Lees meer

3 lessen van Scriptdokter McKee over the art of storytelling

Samen met zo’n honderdvijftig anderen volgde ik deze zomer het seminar Storynomics van Robert McKee, ‘s werelds beroemdste scenariodocent en leermeester van scenarioschrijvers van vele Oscarwinnende films. Zijn boek ‘Story’ geldt als de bijbel onder de scenarioboeken en hij wordt gezien als de meest gerespecteerde docent in de kunst van storytelling. Of je nu directeur, marketeer, spreker of communicatiemanager bent, het is handig om de basisprincipes en lessen van een goed verhaal te kennen. Daarom in dit blog 3 lessen van de scenariogoeroe himself naar aanleiding van zijn ‘Story’-seminar.

Lees meer

Feel the fear and do it anyway.

Feel the fear and do it anyway.

Mijn beste vriendin werd onlangs 40 en gaf een diner met vrienden op een prachtige locatie. Ik had van tevoren bedacht dat het wel leuk zou zijn om tijdens het diner een korte toespraak te houden. Ik ken haar immers al meer dan 20 jaar en zo’n diner is natuurlijk een mooie gelegenheid om even terug te blikken en wat leuke verhalen op te halen.

Lees meer

Wat je als spreker kunt leren van het oranjegevoel?

Vrijdagavond 21.00 en Het Nederlands Elftal speelt zijn eerste WK wedstrijd tegen Spanje. We zitten met z’n allen volledig in oranje tenue voor de buis, mijn man, kinderen en ik, vlaggetjes op het gezicht, De ‘Hup Holland Hup’ chips op tafel en vol spanning. De wedstrijd begint, de eerste helft is niet bijzonder, maar dan in de 44ste minuut……. De fenomenale kopbal van Van Persie! Wat een zweefduik! Iedereen in de kamer gaat uit zijn dak. De stemming is in 1 klap omgeslagen in uitzinnige vreugde. Iedereen is vrolijk, blij en trots.

Lees meer