Vrouwelijk Leiderschap in Spreken

Voor vrouwen die krachtig en authentiek willen spreken

 

Gemis aan vrouwen op het podium

Als sprekerscoaches van TEDx en andere professionele sprekers valt het ons op dat het overgrote deel van de sprekers man is. Slechts één op de vijf sprekers van de Speaker Academy is vrouw. Van de 48 "speeches that changed the world" zijn er slechts vier van vrouwen. Zonde, want vrouwen hebben net zo vaak als mannen een goed verhaal te vertellen dat gehoord mag worden! Bovendien is spreken een geweldige manier om jezelf als professional te laten zien. Daarom geven wij de opleiding Vrouwelijk Leiderschap in Spreken.

Patronen

In de jaren dat wij vrouwen begeleiden op het podium, zijn we veel terugkerende patronen tegen gekomen. Eén van de belangrijkste patronen is dat vrouwen vaak hun eigen bijdrage en prestatie bagatelliseren: "Wie ben ik om daar te staan?" Een ander dilemma is het ‘meisje vs. bitch’ dilemma. Doe je vrouwelijk dan kom je al snel (te) aardig en meisjes-achtig over, met als gevolg dat je niet serieus genomen wordt. Profileer je jezelf stevig, dan loop je weer het risico als een haaibaai over te komen. Onze ervaring is dat als een vrouw een goed verhaal heeft en deze patronen doorziet, ze doorbreekt en haar verhaal vertelt, ze al gauw iedereen omver blaast.

Opbouw programma

Wij geloven niet in trucjes. Je kunt gedrag er niet aan de buitenkant op plakken. Het werkt veel beter als de verandering van binnenuit komt. Daarom werken we met een van-binnen-naar-buiten benadering, waarin we niet alleen aan je performance als spreker werken, maar je ook helpen af te rekenen met beperkende gedachten en patronen. Op deze manier leer je authentieker en krachtiger spreken.

De trainers gebruiken methodieken uit NLP, visualisatie, meditatie en systemisch werk.

Eva Pieper
Eva
Public Speaking Coach
Julika Marijn
Julika
Public Speaking Coach

Ja, ik doe mee

Wij geloven dat mensen die zichzelf overtuigend kunnen presenteren, het verschil maken in deze tijd. Of je nu manager, trainer, ondernemer, ambtenaar of consultant bent.

“Ik heb plezier gekregen in spreken”
~ Geke Kiers, organisatieadviseur

"Wat ik bij Great Communicators vooral leerde, is de kwaliteit van je presentaties verder opbouwen. Ik heb plezier gekregen in het spreken voor groepen. Ik krijg daar positieve feedback op, dus anderen merken het ook."

“Nieuwe inzichten en goede energie”
~ Winnie Gebhardt, universitair hoofddocent

"De opleiding Vrouwelijk Leiderschap in Spreken geeft alles wat het belooft. Na de training zeer voldaan naar huis tjokvol nieuwe inzichten en goede energie. Heel veel dank aan de super trainers en warme betrokken andere deelnemers."

“Rugzak vol vaardigheden en kennis”
~ Pom Zwart, event director Europe Nike

"Mijn missie om meer te genieten van spreken in het openbaar is na de opleiding bij Great Communicators helemaal geslaagd. Bovendien heb ik er een rugzak vol technische vaardigheden en persoonlijke inzichten bij om voor een groep een ijzersterke performance neer te zetten."

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor vrouwelijke managers, ondernemers en professionals die de ambitie hebben vaker en met meer impact te spreken. Voor vrouwen die krachtig en authentiek willen spreken en los willen
komen van het ‘meisje vs bitch’ dilemma.
Voor vrouwen die willen afrekenen met onzekere en bagatelliserende gedachten.

Deze opleiding is ook een perfecte aanvulling voor alle vrouwelijke deelnemers die de opleiding Spreken met Impact hebben gevolgd.

Investering

De investering voor de opleiding Vrouwelijk Leiderschap in Spreken is € 1.300 (ex. btw).

Locatie

De opleiding vindt plaats op onze trainingslocatie Great Spaces aan de Commelinstraat 2 in Amsterdam.
Tijdens de trainingsdagen verzorgen wij
koffie, thee, drankjes, (gezonde) snacks
en een uitgebreide lunch.

Woon je niet in de buurt van Amsterdam?
Dan raden wij je aan om in de hoofdstad te overnachten. Wij kennen veel plekken en denken graag met je mee over een geschikte locatie.

Inschrijven

Schrijf je hier in voor de opleiding. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Data Vrouwelijk Leiderschap in Spreken

Uiteraard hanteren wij de voorschriften van het RIVM. De 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd, we hebben genoeg desinfectie materialen voor iedereen en de ruimtes worden extra schoongemaakt en gedesinfecteerd. Lees al onze huisregels hier.

microsoft
loreal
triodos
Winclove logo
TedxUtrecht

Over de trainers

 

Eva Pieper
Eva
Public Speaking Coach

Eva maakt je op speelse, liefdevolle en soms confronterende wijze bewust van je gedrag, je houding en het effect ervan op anderen. 

Lees verder

Deze inzichten leren je vrijer te bewegen in je communicatie. Haar technieken komen uit de theaterwereld, waarin ze als regisseur, speldocent en dramaturg heeft gewerkt. Momenteel richt Eva zich vooral op het trainen en coachen.

Inklappen

Julika Marijn
Julika
Public Speaking Coach

Sinds haar studie aan de Academie voor Kleinkunst staat Julika veelal op het toneel in haar eigen solovoorstellingen.

Lees verder

Als presentatrice en dagvoorzitter. Haar stem heb je waarschijnlijk al talloze keren gehoord in honderden radio en tv commercials. Zij zet voor ons haar ervaring en brede talenten in als trainer en sprekerscoach. Geinspireerd, praktisch en met een scherpe blik tilt ze samen met jou, je performance naar een hoger niveau.

Inklappen