Vraag jij je tijdens een presentatie weleens af wat nou eigenlijk de boodschap is die de spreker probeert over te brengen? Het verhaal is leuk, maar het doel van de spreker compleet onduidelijk. Of dwalen je gedachten af en heb je achteraf geen idee meer waar de presentatie over ging? Wat is het dat ervoor zorgt dat je het ene verhaal jaren later nog navertelt, terwijl je het andere meteen weer vergeet? Het korte antwoord is: storytelling.

Bij de meest overtuigende visies en speeches speelt storytelling altijd een rol. Of het nu gaat om het delen van feiten, data of ervaringen, storytelling dwingt je om op zoek te gaan naar samenhang en geeft betekenis aan je verhaal. Maar hoe krijg je storytelling onder de knie? Door een workshop storytelling van Great Communicators.

Voor wie is een storytelling workshop geschikt?

Om in deze tijd het verschil te maken, is het nodig om jezelf overtuigend te presenteren. En om overtuigend over verschillende onderwerpen te presenteren. Het is must voor iedere professional, of je nu manager, trainer, communicatiespecialist of ondernemer bent. Als storytelling expert heb je met jouw bedrijfsverhaal meer invloed.

Zij gingen je voor:

Vraag de Go Storytelling brochure aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat levert een workshop storytelling op?

Tijdens de workshop storytelling gaan we aan de slag met de elementen die ervoor zorgen dat het publiek je verhaal onthoudt. Zo word je de storytelling expert waar anderen met hun volle aandacht naar luisteren.

Ons brein is als volgt geprogrammeerd: we gaan alleen een betekenisvolle verbinding aan met mensen, bedrijven of producten als het verhaal erachter ons écht raakt. Denk niet dat je bij consumenten met een mooi verzonnen marketingverhaal wegkomt. Daar prikken consumenten vaak moeiteloos doorheen. Alleen met storytelling maak je écht verbinding met je publiek.

Na de workshop storytelling:

  • weet je uit welke elementen een goed verhaal bestaat
  • lukt het je om snel en makkelijk verhalen te vertellen;
  • maak je altijd echt verbinding met ieder publiek.

Programma storytelling workshop

Tijdens de workshop storytelling dagen we je uit om jouw verhaal tot leven te wekken en betekenis te geven. Dat is de enige manier om luisteraars écht te raken. Je leert hoe je storytelling toepast aan de hand van theorie, oefeningen, (huiswerk)opdrachten en visualisatieoefeningen.

Onze storytelling workshops

Bij Great Communicators hebben we twee coachingstrajecten voor storytelling. Een basiscursus om de beginselen van storytelling onder de knie te krijgen. En een workshop storytelling voor gevorderden, waarbij we meer de diepte in gaan.

Storytelling training

Schrijf je je bij ons in voor een coachingstraject storytelling? Dan gaan we - afhankelijk van je niveau - eerst met de basis aan de slag. Dan gaat het onder meer over hoe je voor de dag komt, je stemgebruik, ademhalingstechnieken en lichaamstaal. En minstens zo belangrijk: hoe je je voorbereidt. Met theorielessen, huiswerkopdrachten en praktijkoefeningen scherp je je verteltechnieken aan.

Go Storytelling

Heb je onze basistechnieken onder de knie? Dan gaan we de diepte in met Go Storytelling. In zes blokken ontwikkel je je tot een echte expert. Ook tijdens deze workshop krijg je huiswerk mee en ga je volop oefenen. Je ontdekt hoe goede verhalen in elkaar zitten en scherpt je eigen verhaal aan volgens algemene storytelling-wetten. Aan het eind van de cursus weet je jouw publiek tijdens presentaties of een pitch met krachtige verhalen te raken.

De kracht van storytelling onder de knie krijgen?

Wil jij je storytelling eigen maken? Je publiek meenemen in de verhalen die je vertelt? Je collega’s of klanten inspireren met de kennis die je ze aanreikt en ervoor zorgen dat ze de belangrijkste details onthouden? Scherp je verteltechnieken aan tijdens een workshop  storytelling van Great Communicators in Amsterdam. Bel +31 (0)20 73 72 474 of mail naar info@greatcommunicators.nl voor meer informatie of om je meteen aan te melden.

microsoft
loreal
triodos
Winclove logo
Nike-Logo