Storytelling is een krachtige manier om anderen te inspireren, de impact van presentaties en speeches te verstevigen en je publiek echt te raken. Misschien heb je er al eens over gehoord, maar wat houdt storytelling precies in en hoe werkt het? Kan iedereen het leren? Volg je bij Great Communicators een storytelling cursus, dan leer je de fijne kneepjes, zodat je met jouw verhalen echt verbinding maakt met je publiek en statische content transformeert naar een verhaal met stevige impact.

Wat is storytelling?

Storytelling is de letterlijke vertaling van 'verhalen vertellen', maar het betekent nog veel meer. Een simpele anekdote uit je dagelijkse leven is namelijk vaak krachtiger dan wat voor lijstje met percentages of cijfers dan ook.

Het is een beproefde manier gegevens te ordenen en uit te wisselen, waarmee je jouw publiek iets leert en meegeeft. Ons brein is namelijk ingesteld op verhalen.

De lessen die we vroeger meekregen door verhalen, hielpen ons om te overleven. Ook nu nog willen we instinctief nog altijd weten hoe een verhaal afloopt. Daar speel jij als storyteller op in. Bij Great Communicators coachen we je, via onze bewezen methode, en maken we van jou een krachtige verhalenverteller.

Zij gingen je voor:

Vraag de Go Storytelling brochure aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De kracht van storytelling

De kracht van storytelling is dat je een verhaal op een logische en beeldende manier overdraagt. Jouw verhaal inspireert anderen tot actie. Met storytelling pak je je toehoorders bij de hand, en leidt ze over een denkbeeldig pad. Iedereen wil weten hoe het afloopt! Je toehoorders leven instinctief met jou mee, ze gunnen je het podium. Ben jij een goede verteller? Dan hangen ze aan je lippen.

Ben jij (nog) geen goede verteller, maar wil je er wel graag een worden? Dan is er goed nieuws: storytelling is geen talent, maar een techniek. En technieken kun je oefenen. Volg bij Great Communicators een storytelling cursus in Amsterdam en leer vertel- en presentatietechnieken waarmee je jouw publiek boeit keer op keer.

Voor wie is deze storytelling cursus bedoeld?

Deze storytelling cursus is voor iedereen die anderen wil inspireren. Als je impact wilt maken, mensen wilt optillen, meenemen en activeren, op weg naar een volgende mijlpaal.

Vaak leiden wij professionals op, zoals ondernemers, managers, executives, teamleiders en marketing- en communicatiemedewerkers. Maar storytelling is geschikt voor iedereen die iets bij zijn of haar publiek teweeg wil brengen, of dat nu is met een presentatie, pitch of toespraak.

Great Communicators biedt twee storytelling cursussen: Go Storytelling en Storytelling training:

Storytelling training

In de Storytelling training gaan we aan de slag met de vraag: welke elementen zorgen ervoor dat het publiek jouw verhaal onthoudt? Na deze training ben jij een storytelling expert en hangen de mensen aan je lippen.

Ons brein is zo geprogrammeerd dat we alleen een betekenisvolle verbinding aangaan met mensen, bedrijven of producten als het verhaal erachter ons écht raakt. Consumenten prikken vaak feilloos door mooi verzonnen marketingverhalen heen. Alleen met storytelling maak je daadwerkelijk verbinding met je publiek.

Na de training storytelling:

  1. weet je welke elementen een goed verhaal bevat;
  2. heb je het vermogen om snel en makkelijk verhalen te vertellen;
  3. ben je in staat om altijd een echte verbinding te maken met ieder publiek.

Go Storytelling

In deze training leer je de fijne kneepjes van verhalen vertellen. De storytelling coaches helpen je met het schrijven van jouw persoonlijke verhaal, waarin iedereen zich herkent en dat iedereen bijblijft. Dat doen we aan de hand van theorie, oefeningen, huiswerkopdrachten en persoonlijke coachingsessies. Jouw persoonlijke verhaal zal voortaan de basis zijn van iedere presentatie die je geeft.

Daarnaast leren de storytelling coaches je stap voor stap hoe je een goed verhaal vertelt, aan de hand van de storytelling-wetten. Je gaat onder andere aan de slag met ‘De reis van de held’ methodiek. Dat is een manier van storytelling rond een held die tegenslagen tegenkomt en een transitie doormaakt. In presentaties, speeches en verandertrajecten is deze methode heel goed toepasbaar.

Na het volgen van de training Go Storytelling kun je:

  1. je publiek raken met iedere presentatie of pitch die je geeft;
  2. een goed verhaal opbouwen om een product, merk of bedrijf stevig neer te zetten;
  3. saaie of statische content transformeren naar een verhaal dat wel impact maakt.

Storytelling cursus in Amsterdam volgen? Neem contact met ons op!

Onze storytelling cursussen zijn er voor iedereen die graag anderen inspireert en impact maakt met treffende verhalen. Wil jij een storytelling cursus volgen of heb je hier vragen over? Neem contact op! Bel naar +31 (0)20 73 72 474, stuur een e-mail naar info@greatcommunicators.nl of ga naar onze contactpagina.

microsoft
loreal
triodos
Winclove logo
Nike-Logo