Storytelling coaching één op één voor professionals

Je staat voor een uitdaging. Het verhaal over je nieuwste producten, dat je zorgvuldig hebt voorbereid, vertel je aan een potentiële klant. Je doet je best het verhaal zo interessant mogelijk te maken en deelt fantastische productkenmerken en mooie feiten.

Maar ondanks je inspanningen en enthousiasme, kun je niet voorkomen dat de aandacht van de klant afdwaalt. Je ziet hoe hij regelmatig uit het raam staart, ongeïnteresseerd en afgeleid. Je voelt de druk om iets anders te doen. Iets dat de aandacht trekt en de klant zal overtuigen van de waarde van je producten.

Maar hoe?

Gelukkig hebben wij de oplossing voor dit probleem. Want geloof ons, je bent echt niet de enige professional die hiermee worstelt!

Wat de oplossing dan is? Het leren van een effectieve verteltechniek die ‘Storytelling’ heet. Deze verteltechniek pasten we dan ook zojuist toe in deze inleiding.

Feitjes, details en technische onderwerpen tot leven brengen is namelijk een kunst op zichzelf. Bij Great Communications weten we daar alles van. Daarom bieden we storytelling coaching één op één aan voor professionals zoals jij.

Tijdens deze storytelling coaching sessies leren we je hoe je informatie snel en duidelijk bij je publiek brengt. Maar dan wél hoe je dat doet met verteltechnieken waarmee je indruk maakt. Zodat je erin slaagt om luisteraars aan je verhaal te binden, waar je verhaal ook over gaat.

Wat is storytelling?

Storytelling betekent letterlijk ‘het vertellen van verhalen’. Het gebeurt in boeken, sprookjes, reclames en Hollywood-films. Heel gek is dat dus niet. Het is niet alleen een boeiende manier om informatie over te brengen, maar ook leren mensen op deze manier het snelst.

Vanuit je rol als professional heb je waarschijnlijk het idee dat het belangrijk is om alle feiten, van het product of de dienst die jij levert, op een rijtje te hebben. Je wilt natuurlijk dat je klant het gevoel krijgt dat jij weet waar je het over hebt. Logisch, maar uiteindelijk is dat niet datgene waarmee je een klant over de streep trekt.

Een mooi verhaal over hoe je een probleem van een klant oploste met jouw product of dienst, plus een anekdote uit je dagelijks leven, is namelijk véél krachtiger. Storytelling is een bewezen methode om informatie te ordenen en uit te wisselen, elkaar iets te leren en mee te geven. Bovendien is dat ook hoe ons brein is geprogrammeerd: we willen altijd weten hoe een verhaal afloopt.

Dus weet je bevlogen en vol passie je verhaal aan iemand te vertellen, oftewel gebruik te maken van storytelling?

Dan kan je klanten en collega's inspireren, raken, motiveren én aanzetten tot actie. Doordat je met storytelling veel overtuigender overkomt, wordt je verhaal beter begrepen en blijft het beter hangen.

Zij gingen je voor:

Vraag de Go Storytelling brochure aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Storytelling coaching leren: de kracht van een goed verhaal

Waarom is storytelling zo effectief? Omdat je publiek helemaal opgaat in de wereld van je verhaal. De volledige focus ligt op wat je vertelt. Doe je het goed? Dan hangt je publiek aan je lippen en blijven ze luisteren tot je klaar bent met je verhaal. En dat niet alleen: ze onthouden het ook. Ze kunnen zich identificeren met wat je vertelt en zijn daardoor ook bereid om de nodige actie te ondernemen of tot aankoop over te gaan.

Een goed verhaal roept emoties op, wat bij je publiek een empathische reactie teweegbrengt.

Gevolg: je klanten kunnen zich beter met je bedrijf identificeren. Daarnaast verhoogt een goed verhaal de betrokkenheid, waardoor de samenwerking met klanten makkelijker verloopt. Storytelling is dé sleutel om iemand in beweging te brengen en zo naar een succesvolle toekomst toe te werken.

Waarom storytelling coaching één op één?

Storytelling helpt je om klanten en derden in beweging te krijgen. Het is een effectieve manier om ‘droge’ informatie op een boeiende manier op mensen over te brengen.

Daarnaast helpt storytelling je om een vertrouwensband met je klanten op te bouwen. Mensen zijn bereid meer voor je te doen als ze je écht vertrouwen. Gebruik storytelling daarom ook om te vertellen wie je bent en waar je voor staat met je bedrijf. Storytelling leent zich uitstekend voor het vertellen van je unieke verhaal.

Omdat we één op één storytelling coaching aanbieden, krijg jij de volledige aandacht en kunnen we je op maat coachen.

Storytelling voor coaching één op één

Bij Great Communications snappen we dat niet iedereen storytelling van nature onder de knie heeft. Gelukkig is het geen talent, maar een te leren techniek. Storytelling kan iedereen leren. Daarvoor bieden we twee storytelling coaching trainingen aan:

Basiscursus storytelling coaching één op één

Wil je graag één op één coaching om zelf de basis van storytelling te leren? Dan gaan we - afhankelijk van je beginniveau - eerst met de grondbeginselen van storytelling aan de slag. Je leert dan onder andere meer over:

  • hoe je voor de dag komt,
  • je stemgebruik,
  • handige ademhalingstechnieken,
  • het gebruik van lichaamstaal,
  • hoe je je verhaal voorbereidt. 

Met theorielessen, huiswerkopdrachten en praktijkoefeningen scherp je vervolgens je verteltechnieken aan.

Go Storytelling: word zelf ook een storytelling expert

Heb je onze basistechnieken van storytelling goed onder de knie? Dan gaan we de diepte in met Go Storytelling. Ook dit is een cursus storytelling met één op één coaching. In 6 blokken ontwikkel je je tot een echte storytelling expert. Ook tijdens deze storytelling coaching krijg je huiswerk mee en ga je volop oefenen. Je ontdekt hoe goede verhalen in elkaar zitten en scherpt je eigen verhaal aan volgens algemene storytelling-wetten. Aan het eind van het coachingstraject weet je jouw publiek en/of klanten tijdens presentaties of een pitch met krachtige verhalen te raken.

De kracht van Great Communicators

Bij Great Communicators geloven we dat je als professional met een goed verhaal het verschil kunt maken. In een tijd van informatie-overload snakken mensen naar de echte, verbindende verhalen van great communicators; mensen die contact met hun publiek maken en ook hun eigen verhaal durven te vertellen. Dus ook jouw potentiële klanten. Daarnaast geloven we dat ieder mens het in zich heeft om een verhaal boeiend te vertellen. Storytelling kun je leren. En jij kan dat dus ook.

Storytelling coaching één op één leren

Wil jij storytelling onder de knie krijgen? Je klanten of collega's meenemen in de verhalen die je vertelt en ervoor te zorgen dat het ze motiveert om actie te ondernemen of tot een aankoop over te gaan? Scherp dan je verteltechnieken aan tijdens de storytelling één op één coaching trajecten van Great Communicators in Amsterdam. Bel +31 (0)20 73 72 474 of mail naar info@greatcommunicators.nl voor meer informatie of om je meteen aan te melden.

microsoft
loreal
triodos
Winclove logo
Nike-Logo