Go Storytelling

Transformeer content naar een goed verhaal

Als je kijkt naar de meest overtuigende visies, geweldige speeches en briljante ideeën, dan zijn deze allemaal verpakt in een verhaal dat jou raakt. Maar het raakt ook alle andere toehoorders, terwijl iedereen anders is. Hoe kan dat? Het antwoord is simpel: de spreker maakt gebruik van storytelling. Hij of zij schetst een concreet beeld van de situatie op een manier die herkenbaar is voor elk persoon in het publiek. Zo voelt iedereen zich aangesproken en ontstaat er een verbinding tussen het publiek en het verhaal. Dit zorgt er niet alleen voor dat het verhaal een grote impact heeft, maar ook dat iedereen het verhaal onthoudt.
Nu denk je misschien dat het onmogelijk is om je publiek te raken wanneer je de jaarcijfers gaat presenteren, je het nieuwe beleid van hogerhand moet implementeren of een ander abstract onderwerp onder de aandacht moet brengen.
Met storytelling blaas je leven in je presentatie, visie, idee, strategie of inzicht. Een goed verhaal schetst immers een concreet beeld van de situatie, waardoor het binnenkomt bij je publiek.

Lees verder

Meer dan een gewone storytelling training

Maar we gaan verder. Want wij dagen jou ook uit om jouw persoonlijke verhaal tot leven te wekken en vol betekenis te vertellen, zodat jij jouw publiek écht zult raken. Ken je de toespraak ‘Connecting the dots’ van Steve Jobs uit 2005 voor de afgestudeerden van Stanford University? Hij blikt in deze speech terug op zijn leven en komt tot de conclusie dat alles in zijn leven van betekenis is geweest, hoe tegenstrijdig sommige fases of keuzes ook leken op het moment zelf. Hij zegt “erop te vertrouwen dat alle dots in life ook in de toekomst verbonden zijn.” Dat geloof heeft hem een leidraad gegeven. “Dit heeft het verschil gemaakt in mijn leven.”
In de Go Storytelling training gaan we de wezenlijke stippen op jouw levenspad met elkaar verbinden. Dat leidt - net als bij Steve - niet alleen tot een rode draad in je verhaal en je leven. Het leidt ook tot een heel archetypisch verhaal: een verhaal dat leeft, raakt, impact maakt en herkenbaar is voor iedereen. Dit verhaal wordt de basis van iedere presentatie, speech of pitch die je gaat houden.

Inklappen

Wat levert het op?

In deze training leer je de fijne kneepjes van het verhalen vertellen. De storytelling coaches helpen je aan de hand van theorie, oefeningen, huiswerkopdrachten en persoonlijke coachingsessies met het schrijven jouw persoonlijke verhaal waar iedereen zich in herkent en wat iedereen bij blijft. Dit verhaal zal voortaan de basis zijn van iedere presentatie die je gaat geven.
Daarnaast leren de storytelling coaches jou stap voor stap hoe je een goed verhaal vertelt aan de hand van de storytelling wetten. Je gaat onder andere aan de slag met ‘De reis van de held’ methodiek. Een manier van storytelling opgebouwd rond een held die tegenslagen tegenkomt en een transitie doormaakt. In (zakelijke) presentaties, speeches en verandertrajecten is deze methode fantastisch toe te passen.

Na het volgen van de training Go Storytelling kun je:

  • Je publiek raken met iedere presentatie of pitch die je geeft
  • Een goed verhaal opbouwen om een product, merk of bedrijf stevig neer te zetten
  • Saaie of statische content transformeren naar een verhaal dat wel impact maakt

Programma

De training Go Storytelling bestaat uit zes blokken. Hiervan zijn er vier live trainingen. De andere twee blokken zijn persoonlijke coachingsessies met jouw storytelling coach. De groepen zijn niet groter dan 10 personen, zodat iedereen maximaal kan groeien.

Aanwezigheid bij alle blokken is essentieel voor het succesvol volbrengen van de training.

Fleur Schiffelers
Fleur
Public Speaking Coach
Katinka Toet
Katinka
Public Speaking Coach

Ja, ik doe mee

Wij geloven dat mensen die zichzelf overtuigend kunnen presenteren, het verschil maken in deze tijd. Of je nu manager, trainer, ondernemer, ambtenaar of consultant bent.

Jaaropleiding

Wil je naast de kracht van storytelling leren, ook je verhaal met impact vertellen? Dan is onze jaaropleiding Spreken met Impact interessant voor je. Go Storytelling is hier namelijk ook onderdeel van.

microsoft
loreal
triodos
Winclove logo
Nike-Logo

Coaching for TEDx: phenomenal!
~ David Allen, best-selling author “Getting Things Done”

"I have decades of experience in public speaking, but I have to say the three coaching sessions I had with Joni Bais prior to my TEDx Amsterdam presentation were phenomenal! She's a real pro, and has added significantly to my awareness of great presentations.

“Coaching gave me courage”
~ Alaeddin Janid, Founder of Foundation Happy Caravan, Middle East

"I was coached prior to my TEDx speech in Prague. It was one of the best professional meetings/trainings I have had in my life! I left feeling more confident and proud of the story I was about to share. I am forever grateful to Great Communicators for giving me the courage, clarity and confidence I needed to proudly share my story!"

“Zeer leerzame en kwalitatieve opleiding”
~ Caroline Glasbergen, newfemaleleaders.org

"Zeer leerzame en kwalitatieve opleiding, waar je uitgedaagd wordt jouw eigen verhaal op een authentieke manier te vertellen die anderen raakt. Eva Pieper is een geweldige coach!"

Voor wie?

Wil jij jezelf, je product of je bedrijf krachtig presenteren op een manier die het publiek bij blijft? Wil je weten hoe je de wetten van storytelling heel gemakkelijk op iedere verhaal toepast? Of wil je leren hoe je een saai of statisch onderwerp transformeert naar een goed verhaal dat impact maakt? Dan ben jij de juiste persoon voor deze storytelling training.

Investering

De investering voor de Go Storytelling training is € 1.950 (excl. btw). Hiervoor krijg je 3,5 dagen training en 2 persoonlijke coachingsessies met jouw storytelling coach. Na afloop van deze training pas jij de wetten van storytelling moeiteloos toe op elke presentatie, met als gevolg dat jouw presentaties impact maken op het publiek en niet meer vergeten worden.

Locatie

De training vindt plaats op onze trainingslocatie Great Spaces aan de Commelinstraat 2 in Amsterdam. Tijdens de trainingsdagen verzorgen wij koffie, thee, drankjes, (gezonde) snacks en een uitgebreide lunch.

De individuele coachingsessies vinden online of telefonisch plaats en plan jij samen met jouw storyteller coach in.

Uiteraard hanteren wij de voorschriften van het RIVM. De 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd, we hebben genoeg desinfectie materialen voor iedereen en de ruimtes worden extra schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Inschrijven

Schrijf je hier in voor de opleiding Go Storytelling. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Data Go Storytelling

Uiteraard hanteren wij de voorschriften van het RIVM. De 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd, we hebben genoeg desinfectie materialen voor iedereen en de ruimtes worden extra schoongemaakt en gedesinfecteerd. Lees al onze huisregels hier.

Over de trainers

 

Fleur Schiffelers
Fleur
Public Speaking Coach

Fleur brengt je terug bij je eigen verhaal. Ze heeft een achtergrond in de journalistiek. Haar focus ligt op het vrijmaken van jouw unieke spreekkracht.

Lees verder

Fleur is inhoudelijk zeer gedegen en analytisch. Vanuit dat perspectief ziet zij wat een presentatie krachtig en uniek maakt. Ze weet een inhoudelijk verhaal in een originele en overtuigende (non-)verbale performance naar voren te brengen bij je.

Inklappen

Katinka Toet
Katinka
Public Speaking Coach

Katinka is een expert in persoonlijk leiderschap. Spreken gaat om identiteit; hoe meer jij je beste zelf bent, des te meer je verhaal bij jou past. En des te meer impact je maakt. 

Lees verder

Zo’n moment vol inspiratie en energie blijft magisch, volgens Katinka. Ze combineert haar scherpe analyse met praktisch toepasbare handvatten. Daar komt haar positieve energie nog eens bij; zo helpt ze je om de beste spreker in jezelf naar boven te halen.

Inklappen