Suzanne van Bazoeki over Vrouwelijk Leiderschap in spreken

Gastschrijver
06 okt 2020

Suzanne mede-eigenaar van puppyplatform Bazoeki nam deel aan onze training en beschrijft haar weg naar Vrouwelijk Leiderschap.

 

‘In deze nieuwe fase met nieuwe opdracht merkte ik dat ik veel vaker mijn mannelijke collega naar voren schoof om ons bedrijf te pitchen, omdat ik niet wilde overkomen als dat meisje met haar schattige puppyplatform.

Samen met mijn mannelijke compagnon ben ik sinds 2018 eigenaar van Bazoeki; een platform waar mensen op een vertrouwelijke manier een pup kunnen aanschaffen van een vooraf gescreende fokker. Naast de we ons product natuurlijk verkopen aan fokkers en ‘toekomstige baasjes’ zijn we de afgelopen tijd ook op zoek geweest naar durfkapitaal om ons bedrijf te laten groeien. In deze nieuwe fase met nieuwe opdracht merkte ik dat ik veel vaker mijn mannelijke collega naar voren schoof om ons bedrijf te pitchen, omdat ik niet wilde overkomen als dat meisje met haar schattige puppyplatform. Waar spreken in het openbaar eerder in mijn studie en loopbaan eigenlijk nooit een probleem voor mij vormde voelde ik me nu opeens niet meer krachtig genoeg om dit verhaal op een aantrekkelijke, maar vooral ook zakelijke en professionele manier over te brengen op anderen. Ik was bang dat ik niet serieus genomen zou worden en daarmee ook mijn bedrijf niet goed zou verkopen.

In de training ‘Vrouwelijk Leiderschap in spreken’ zijn we met een groep van 8 vrouwen aan de slag gegaan met al onze belemmeringen bij het spreken in het openbaar. Al na een eerste voorstelrondje was het duidelijk dat in een divers gezelschap van ondernemers, wetenschappers en vrouwen veel werken in een mannelijke omgeving het niveau weliswaar hoog lag, maar iedereen toch op een bepaalde manier niet zo over kwam als dat zij graag wilde. 

‘Gedurende de dagen kwam ik erachter dat die bevestiging helemaal niet nodig was, maar dat ik meer moest vertrouwen in mijn kunnen om ons bedrijf tot een succes te brengen. Met deze gedachte zou mijn verhaal automatisch krachtiger overkomen.’

Samen met trainer Julika zijn we in twee dagen aan de slag gegaan met ten eerste onze eigen belemmeringen en ten tweede met het visualiseren van succes. Kennismaken met de innerlijke criticus haalde voor mij naar boven dat ik veel van de bevestiging waar ik naar op zoek was voor mijn bedrijf eigenlijk een zoektocht voor bevestiging voor mij was als ondernemer. Gedurende de dagen kwam ik erachter dat die bevestiging helemaal niet nodig was, maar dat ik meer moest vertrouwen in mijn kunnen om ons bedrijf tot een succes te brengen. Met deze gedachte zou mijn verhaal automatisch krachtiger overkomen. Vooral tijdens de sessie om jouw succes in spreken helemaal te visualiseren heeft mij geholpen om de krachtige en zakelijke vrouw gewoon te worden en ik het verhaal van ons bedrijf even goed kan presenteren als mijn mannelijke collega.

Nog meer leren over spreken met impact? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS ons Ebook Schrijf je in


Naar aanleiding van de drie dagen neem ik belangrijke tips en lessen mee om in de toekomst niet meer onzeker te zijn over mijn verhaal:

  • Ten eerste visualiseer voor iedere belangrijke presentatie heel precies je succes om vertrouwen te hebben in jezelf en in wat je kan.
  • Ten tweede realiseer ik mij dat wanneer ik geen vertrouwen heb in mezelf en in de reden dat ik op een podium sta het verhaal automatisch ook niet overkomt. Zeker weten dat jij op dat podium hoort is een essentieel onderdeel van het goed overbrengen mijn eigen verhaal.

Ben jij ook klaar om net als Suzanne in je Vrouwelijk Leiderschap te stappen? Meld je dan hier aan!Ebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS ons Ebook

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.