Hans Busstra

Speechwriter

Hans gebruikt zijn ervaring als filmmaker in zijn speechwriting. Hoe creeër je spanning en emotie? Hoe vertel je beeldend en indrukwekkend als in een film? Vanuit politicologie volgde Hans zijn passie voor storytelling en werd regisseur en speechwriter. Hij maakte documentaires voor VPRO Tegenlicht en schrijft teksten voor TEDx sprekers, CEO’s en wetenschappers. Het maken van een goede speech ziet Hans als een reis die leidt tot persoonlijke transformatie en groei. Als je met hem aan je verhaal werkt kom je uiteindelijk dichter bij jezelf, om van daaruit anderen écht te overtuigen.

Go Storytelling - feiten, data of ervaringen: het vertellen van een goed verhaal dwingt je op zoek te gaan naar samenhang en betekenis. Dat kom je doen tijdens de opleiding Go Storytelling. Leer je verhaal te vertellen!

Speechlessen uit de filmwereld

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ik heb dit altijd een onzinnige tegeltjeswijsheid gevonden. Je kunt immers ook met…

Lees meer

Laat Facebook je geen slechte verhalen vertellen, speech zelf!

Laatst vatte Google ongevraagd mijn stedentrip naar Londen samen op basis van geotags van mijn mobiel. Het was een heel slecht verhaal: ‘Je kwam aan op Heathrow, dronk koffie bij de Starbucks en toen was je ineens weer op Schiphol’. En Facebook memoreerde onlangs ‘mijn 2015’ in een persoonlijk filmpje voor me: ‘Je zat op het terras, er waren mooie zonsondergangen, maar ook wat natte sneeuw en natuurlijk was er die gekke bek die je op 8 september trok en die kat die grappig viel.’ Wat een karig jaar.

Lees meer