Wat gaat deze rode stip betekenen voor je carrière?

Bas Janssens
23 feb 2023

Wat gaat deze rode stip betekenen voor je carrière?

De rode stip in het logo van Great Communicators staat symbool voor de spotlight. Het is de plek waarop jij je aan je publiek laat zien. Je krijgt er onverdeelde aandacht voor jouw verhaal en je kan er je leiderschap tonen. Wat doet het met jou en jouw carrière als je in de spotlight komt staan? Wat brengt die rode stip?

 

In de trainingsruimte van Great Communicators hebben we de rode stip liggen die we eens cadeau kregen van onze partner TEDxAmsterdam. Als beeldmerk van de beroemde TED talks veroverde de rode stip de wereld. Op de stip werden presentaties ineens storytelling, een persoonlijk verhaal van de spreker en dat vergrootte de impact op het publiek enorm.

 

Voordat TEDx tien jaar geleden de wereld van de professionele presentaties op zijn kop zette, waren presentaties vaak wel heel gepolijst en vol argumenten om je te overtuigen, maar niet overtuigend. Tegenwoordig wordt het van je verwacht om ook je menselijke kant te laten zien. Door die kwetsbaarheid in een verhaal worden de standpunten van de verteller ineens veel geloofwaardiger.

 

Inmiddels zijn de talks op de rode stip niet meer weg te denken uit de wereld van online top-entertainment. Authenticiteit, kwetsbaarheid en geloofwaardigheid zijn de nieuwe norm voor zakelijke presentaties. Bij Great Communicators is de stip jouw plek, jouw persoonlijke veilige ruimte op het podium. En het rood staat voor de urgentie van je boodschap en de goede verbinding met je publiek.  

Wereldberoemd door de stip: 

Brené Brown en Simon Sinek zijn twee bekende voorbeelden van mensen van wie de carrière een vogelvlucht nam door op die rode stip te gaan staan. Mocht je nog niet van deze twee mensen gehoord hebben dan moet je absoluut hun TED Talks bekijken. Beide hebben inmiddels meer dan honderd miljoen views. 

Brene Brown “De Kracht van Kwetsbaarheid”.
Om haar talk te kunnen geven, moest Brené Brown eerst een enorme overwinning boeken op zichzelf, op haar eigen sprekersangst en de neiging om liever uit uit de spotlight te blijven. Door het aan te gaan werd ze een wereldberoemde autoriteit juist over dit thema. 

Simon Sinek “Start With Why”.
Simon leverde bewijs dat introverts op het podium horen en de beste sprekers kunnen worden. Doordat deze sympathieke, verlegen aandoende wetenschapper op de stip ging staan, werd hij ‘s werelds meest gevraagde leiderschapstrainer. Alle toonaangevende organisaties gebruiken zijn model bij het bepalen van hun boodschap.  

En nu jij?

Is het niet hoog tijd voor je carrière dat jij bij ons op de rode stip komt staan? Om te stoppen met twijfelen en jouw unieke kracht op het podium te laten zien – op je eigen voorwaarden? 

Wij helpen je graag! In onze trainingen leren we je dat ware kracht zich het beste laat zien samen met echte kwetsbaarheid. Authentiek zijn noemen wij dat. 

Onder begeleiding van onze ervaren sprekerscoaches oefen je met andere deelnemers hoe je de meeste impact maakt met jouw authentieke verhaal. Leiderschap toon je door verbinding, storytelling en communicatie. Boost je leiderschap door presenteren en communiceren en stap bij ons op de rode stip. 

Jouw eerste stap? 

Schrijf je hier in voor de Masterclass Spreken met Impact met trainer Bas Janssens, oprichter van Great Communicators. 

Wil je liever eerst advies over wat wij voor jou en je organisatie kunnen betekenen? Plan hier direct een adviesgesprek of stel een vraag. 

Nog meer leren over spreken met impact? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS ons Ebook Schrijf je in