Public Speaking Blogs: wie te volgen?

Joni Bais
17 dec 2013

De één is een bekend spreker, de volgende een superfanaat, maar wat deze mensen allemaal delen is de ongelofelijke passie voor het vak van public speaking. De communicatie, skills, het delen van gave verhalen en de groei die daar bij komt kijken. Hierbij een lijst van bloggers, twitteraars en experts die hun kennis met je delen.

1. Nancy Duarte / @nancyduarte
Nancy Duarte is een bekende spreekster. Sprak ook op TED over de structuur van great talks. Dit zijn een aantal gave artikelen van haar, die de moeite waard zijn om te lezen: Tips for Remote Presenters, The Trouble with Transitions

2. Olivia Mitchell / @OliviaMitchell
Trainer uit Nieuw Zeeland. Ze deelt super veel info, ze is heel secuur en praktisch. Hierbij een paar voorbeeldartikelen. 9 ways to use space in your presentation, Conversational Presenting

3. John Thomas / @story_jon
Jonge gast uit New York, lekker uitgesproken en fel, maar zeker goede content. Hij deelt met name marketing principes die hij toepast op presentaties en speeches.

4. Lisa Marschall / @lisabmarshall
Amerikaanse dame deelt praktische artikelen waar ze haarfijn uitlegt hoe je bepaalde skills kunt toepassen. Hierbij voorbeeld artikel van haar over How to Breath, in voorbereiding en tijdens presentaties.

5. TEDX / @tedxams
Het volgen van TED(x) twitteradressen is natuurlijk de moeite waard. Mijn persoonlijke favoriet is @tedxams, aangezien ze veel bloggen en de artikelen altijd high quality zijn.

6. Norman Wei / @zenpresentation
Norman is van Chinese komaf. Hij woont nu in Canada en focust vooral op de basisprincipes van goede presentaties. Hij heeft nog weinig volgers online, maar deelt gave artikelen en filmpjes.

7. Great Communicators / @grotesprekers
En natuurlijk ons kun je ook volgen. We delen info op twitter @grotesprekers en facebook Great Communicatorsdat voornamelijk ook onze eigen ‘fuel’ is. Op onze website bloggen onze trainers en coaches Jaap, Katinka, Arjan en ik wekelijks. Praktische tips voor public speaking, persoonlijke ervaringen & inzichten op dit gebied en analyses van de beste speeches.

PS En ken je nu experts die echt niet aan deze lijst moeten ontbreken? Laat het mij dan weten op @jonibais. Thanks!

Joni Bais is oprichter en directeur van Great Communicators. Naast ervaren sprekerscoach heeft zij een achtergrond als filmmaker.

Nog meer leren over spreken met impact? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang GRATIS ons Ebook Schrijf je in