Julika Marijn

Public Speaking Coach
Ze is praktisch en gedreven, en met haar liefdevolle doch scherpe blik gaat Julika met je aan de slag om je performance en verhaal naar een hoger plan te tillen. Hoe? Door je je vrij te laten voelen op het podium. Want dan wordt alles leuker om te doen, én leuker om naar te kijken. Julika is door de wol geverfd. Sinds haar studie aan de Kleinkunstacademie staat ze met succes op het toneel als actrice in haar eigen solovoorstellingen. Daarnaast is ze presentatrice en dagvoorzitter.

Break Free

Dichtbij je publiek, maar weg van jezelf…

Als theatermaakster laat ik me inspireren door vrouwen die hun eigen weg zoeken en hun eigen stem vinden. Ik onderzoek…

Lees meer
Julika Marijn

Tips vanaf het podium

De meeste sprekerscoaches en -trainers bij Great Communicators hebben er nog een carrière naast die verband houdt met het vak….

Lees meer

Authentiek spreken is als tomatensoep in zijn puurste vorm..

‘Dat is heel authentieke spreker’ hoor je mensen dikwijls zeggen over een spreker die ze goed vinden. Authentiek zijn is…

Lees meer

Little Red Dress

Eind januari presenteerde ik Tedx Utrecht in Tivoli Vredenburg. Aan mij de taak om alle sprekers op de rode stip aan en af te kondigen en de sfeer van de dag neer te zetten. In het Engels, voor 1200 man en worldwide livestream te volgen, best uitdagend dus. In deze blog deel ik met je hoe ik het heb aangepakt en wat werkte voor mij.

Lees meer

Spreken voor publiek? Adem in – adem uit!

Laatst zat ik in de zaal bij een lezing van een talentvolle schrijfster met een boeiend verhaal. Ze stak van wal en bleef vervolgens aan één stuk door vertellen, alsof ze vanaf de eerste minuut het gevoel had tijd tekort te komen. Gevolg: haar ademhaling schoot omhoog en ze raakte totaal buiten adem. Het zag er aandoenlijk uit en tegelijk maakte het mij als luisteraar ook onrustig. Neem even een pauze en adem even rustig in en uit, dacht ik steeds, terwijl ik zelf oplette wel rustig te blijven ademen.

Lees meer
dagvoorzitterschap, 5 tips

5 tips over dagvoorzitterschap van een expert

Je eigen verhaal pakkend vertellen voor een publiek is één ding. Dit kan soms al behoorlijk uitdagend zijn. Het verhaal van een ánder overtuigend neerzetten, en die ander is dan bijvoorbeeld een organisatie of een event, vergt weer net een andere invalshoek en andere vaardigheden.

Lees meer