Powercourse: in 4 dagen meer impact maken als spreker

Joni Bais
20 mrt 2018

Toen wij Great Communicators opgericht hadden, kwamen wij er al snel achter dat in de slipstream van public speaking een razendsnelle persoonlijke groei besloten ligt. Je overtuigingen en je blokkades -waarvan je dacht dat je tot echt wel vanaf was πŸ˜‰ – komen soms bovendrijven als je voor een groep staat. Niet altijd even comfortabel, maar het goede nieuws is wel dat als je ze dan aanpakt dat ze ook gauw verdwijnen. Ook het idee dat er een plafond is in je groei als spreker: dat dit het maximale is wat je kunt bereiken. Of dat zo’n praatje β€˜er nu eenmaal bij hoort’, dat het ook niet de bedoeling is dat het leuk is. Deze ideeΓ«n zorgen ervoor dat je altijd β€˜een matige’ spreker blijft, maar niet Γ©cht van het doek spat. Terwijl een speech of een presentatie een belangrijk moment is, waarmee je echt impact kunt maken.

Wie snel wil groeien, moet dieper duiken

Wie snel wil groeien in spreken, moet niet alleen de buitenkant (skills of trucjes) aanpakken. Wie snel wil groeien, moet dieper duiken. Op het moment dat je daar je aandacht op richt, is dit met de juiste begeleiding ook altijd mogelijk. Het effect? Je merkt dat je verhaal goed valt, je ineens super stevig en vrij voor een groep staat en dat het proces ook Γ©cht leuk is. Dat geeft dat een ultiem gevoel van overwinning en het besef dat de obstakels even nodig waren om je daaraan te herinneren πŸ˜‰

Inmiddels hebben we eenΒ deluxe versie: Powercourse Spreken met Impact. Niet in aparte blokken verspreid over een half jaar, maar 2 x 2 volledige dagen waarin je jezelf onderdompelt in de wereld van public speaking. Het is een snelkookpan op het gebied van public speaking.

Juist voor de professionals die veel reizen of razend druk zijn, biedt deze eenmalige 4 daagse in mei 2018 een uitkomst.

Twee trainers en select gezelschap

De training wordt gegeven door Joni Bais, oprichter van Great Communicators en Katinka ToetΒ en Eva Pieper, trainers van het eerste uur bij Great Communicators.

Katinka: β€œDoordat je met twee trainers bent Γ©n een kleinere groep kun je zoveel meer extra aandacht geven aan iemands verhaal of/en de uitdagingen, die spelen. Het is een zeer effectieve manier om snel op een hoger plan te komen”. Joni: β€œDit doen we daarnaast op een waanzinnige locatie. Een voormalig klooster waar je in alle rust en ruimte in een inspireren ruimte aan de slag kunt met jezelf en je verhaal.. Er even volledig β€˜tussenuit’ zijn doet ook echt wonderen om de diepte in te gaan. We zitten hier niet bij de nonnen van Vught maar een zelfde soort effect in snel leren heeft het wel!”

Tijdens de vier trainingsdagen zijn er ook twee gastsprekers in de avonden. Sven LanserΒ en Claire Boonstra. Claire Boonstra is onderwijsvernieuwer en wat ons betreft echt een fantastische spreker. Ze heeft 5 TEDx talks op haar naam staan en kan dus alles vertellen over wat daarbij komt kijken in de voorbereiding. Zij deelt graag al haar kennis over wat een goed verhaal is, hoe je tot de kern komt en vooral; hoe je je authenticiteit behoudt. Sven Lanser weet enorm veel over improvisatie en zal dit ook laten zien. Sven Lanser is de andere gastspreker en hij kan je alles leren over improvisatie en hoe improvisatie je kunt helpen vrijer te spreken.

Joni: β€œSven is vroeger mijn eigen docent improvisatie geweest. Ik heb veel van hem geleerd als het aankomt op je vrij voelen op een podium. Niet teveel nadenken als je er staat maar Β vooral gaan. Dat nadenken doe je in de voorbereidingstijd, op het podium wil je ruimte hebben voor interactie met een publiek”

Alle opgedane kennis & expertise op het gebied van Public Speaking komt samen in deze opleiding in afwisseling met de nodige meditaties en visualisaties zodat je ruimte blijft houden om de kennis effectief op te nemen.

In één maand een (nog) krachtige spreker worden? Check dan ons gedetailleerde programma hier >> Powercourse Spreken met Impact