De magie van Authenticiteit

Ingebritt Ter Veld
26 jun 2018

Mijn naam is Ingebritt ter Veld. Ik ben illustrator en vormgever.

Je kunt me tegen komen bij het blok ‘Authenticiteit’ tijdens de opleiding Spreken met Impact. Tijdens de training zit ik onopvallend in een hoekje te tekenen. Ik maak een beeldverslag en zorg ervoor dat alle inzichten van de deelnemers, de tips en de complimenten worden vastgelegd in een stripverhaal.

Het tekenen tijdens het blok Authenticiteit doe ik nu al zo’n vier jaar en iedere  keer is het weer magisch. Ik vind het één van de leukste dingen om te doen, want ik houd van persoonlijke ontwikkeling en daarnaast hoor ik telkens de mooiste verhalen.

De deelnemers/sprekers worden in dit blok uitgedaagd om zichzelf echt te laten zien. Dat is doodeng voor de meesten, want het kan erg kwetsbaar voelen. Maar zodra een spreker op het podium écht in in zichzelf durft te zakken, trekt zij of hij het publiek als een magneet naar zich toe. Dat is zo krachtig!

Authentieke sprekers schilderen magische plaatjes in ons hoofd. En hoe meer de spreker het verhaal belichaamt, hoe beter ik kan tekenen wat er gezegd wordt.

Zodra mensen echt vanuit zichzelf durven spreken – maar dan ook écht – worden ze zichtbaar. Dat is elke keer weer zo gaaf om te zien! De deelnemers sprankelen, ze stromen: er ontstaat ‘flow’. En wanneer dat gebeurt, stroomt de inkt ook gemakkelijk uit mijn pen. Het tekenen gaat vanzelf.

Het lijkt wel toveren…