Joni Bais

Co-Founder, Directeur
Joni is samen met Bas mede-oprichter van Great Communicators en een absolute expert op het gebied van public speaking. De door haar ontwikkelde interventies halen bij elke spreker meer presence naar boven. Public speaking heeft ze hiermee in Nederland op een geheel nieuwe manier op de kaart gezet. Joni is een echte verhalenbevrijder. Met haar vlijmscherpe observatievermogen en sterke intuïtie speurt ze blokkades op en baant ze de weg vrij waardoor jij als spreker maximaal kan groeien in performance en in presence. Joni heeft met menig TEDx-spreker, captain of industry en politicus gewerkt. Ze is doortastend en komt dichtbij, en laat geen kans onbenut om de beste spreker in je naar boven te halen.

Hoe creëer je meer presence als spreker?

Ineens stapt er een spreker op het podium. Met een zelfverzekerde blik kijkt de persoon rond. Hij is rustig, straalt autoriteit uit en verrast je met een glimlach. Eigenlijk weet je als luisteraar al: dit wordt een goed verhaal!

Lees meer

Powercourse: in 4 dagen meer impact maken als spreker

Toen wij Great Communicators opgericht hadden, kwamen wij er al snel achter dat in de slipstream van public speaking een…

Lees meer

5 tips voor het uit je hoofd leren van een presentatie

Hoe leer je het beste een presentatie uit je hoofd? De ene presentatie is wat vrijer dan de ander, maar…

Lees meer

Waarom ‘mislukte’ verhalen meer troost bieden, dan zeggen dat het wel mee valt.

Een paar dagen geleden keek ik met mijn geliefde de film La La Land. Een musicalachtige film met stiekem een…

Lees meer

Bijzondere mensen

De vraag die ik vaak krijg is… ‘Mag je alleen bij Great Communicators werken als je een vreemde en bijzondere…

Lees meer

Scholarship spreken met impact

Ben je een fotograaf? Lees dan verder… We houden van ruilen 🙂 en bieden daarom voor Spreken met Impact een…

Lees meer

Voor een goede voorbereiding van jouw speech: download onze vragenlijst.

Hoe kun je nu het best starten met het schrijven van een speech (of maken van een presentatie)?

In trainingen en coachingen starten wij altijd met het voor ogen houden van het eindresultaat. Hoe verlaat je publiek de zaal? Wat voelen ze? Wat denken ze? En vooral, wat gaan ze doen na jouw verhaal te hebben aangehoord?

Lees meer

De mens en zijn angst (en wat ie je te vertellen heeft)

Mensen komen bij ons om impact met hun verhaal te maken. In de slipstream van dit produceren komt vaak angst om de hoek kijken. Angst om voor een groep te staan, maar ook voor het achterste van je tong te laten zien. Na jaren met het thema ‘angst’ te hebben gewerkt – iets wat monsterlijke vormen kan aannemen 😉 – wil ik daar wel iets over melden: namelijk wat angst je te vertellen heeft.

Lees meer

Wat kan een vrouw van een man leren in spreken?

“Het is zoveel makkelijker om briljante mannen op het podium te krijgen dan briljante vrouwen.” Laatst sprak ik Monique van Dusseldorp, curator van TEDx Amsterdam, en dit vertelde zij mij. “Niet dat vrouwen een minder goed verhaal hebben,” deelt ze, “maar voordat vrouwen het podium opstappen, moet het eerst perfect zijn. In tegenstelling tot de meeste mannen, die zonder veel twijfel het verhaal goed genoeg vinden. En als ze dan geprogrammeerd staan, zeggen ze veel eerder af wegens calamiteiten op werk of thuis.” Ik ben het met Monique eens en herken het. “Zonde, want als ze er staan, zijn het vaak zulke waanzinnig mooie, goed doordachte verhalen.”

Lees meer

Voorbereiding van je speech: houd het eind voor ogen

Hoe bereid je je inhoudelijk voor op een speech? Vaak begint het met wat losse ideeën waar je enthousiast van wordt: “O ja, dat is leuk/interessant/belangrijk om te delen”. Maar vaak wordt er niet over nagedacht hoe je luisteraars de ruimte verlaten… En wees eerlijk, dat is toch wel het allerbelangrijkst? Met welk gevoel en welk idee gaat iemand weg? Hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk invloed hebt op de perceptie van je publiek? Daar gaat deze blog over!

Lees meer