Hans Busstra

Speechwriter

Hans is speechschrijver en documentairemaker bij oa Tegenlicht. Hij helpt je bij het vinden van je verhaal en zoekt vervolgens samen met je naar precies de juiste woorden. Van analytische en politieke tekstschrijver voor een Europarlementariër ontwikkelde Hans zich tot visuele en creatieve verhalenverteller, door regie te studeren aan de filmacademie.

Als televisiemaker werkte hij vijf jaar in Hilversum voor diverse publieke omroepen. Op zoek naar mooie, ontroerende en authentieke verhalen, bracht hij honderden uren door met de meest uiteenlopende mensen, van bekende sporters tot daklozen tot burgemeesters. Tijdens al deze ontmoetingen ontwikkelde hij zijn talent om samen met mensen de reis te maken van persoonlijke ervaringen en visies naar krachtige universele verhalen. Vanuit het geloof dat iedereen verhalen heeft die het vertellen waard zijn, gaat Hans naast je staan en op zoek naar de échte kern van je verhaal. En dan, dan bouwt hij samen met je aan een uitgesproken kunstwerk: de perfecte speech.

Laat Facebook je geen slechte verhalen vertellen, speech zelf!

Laatst vatte Google ongevraagd mijn stedentrip naar Londen samen op basis van geotags van mijn mobiel. Het was een heel slecht verhaal: ‘Je kwam aan Lees meer