Geerteke Van Lierop

Public Speaking Coach

Na haar studie Nederlands en haar master Zuid-Afrikaanse literatuur startte deze taalvaardige dame een succesvolle carière als presentatrice en actrice. Inmiddels is zij ook een succesvol sprekerscoach en trainer. Ze coachte voor Great Communicators verschillende TEDx sprekers. Met haar achtergrond als presentatrice weet Geerteke als geen ander hoe je je presenteert voor een publiek: van stemgebruik tot presence.

Spreken op de grote rode stip: de kracht van TED talks

Spreken op de grote rode stip tijdens een TEDx event is magisch. In de coulisse is de adrenaline bij de sprekers voelbaar. Het is topsport. Je wordt aangekondigd en daar ga je, het podium op, om een onvergetelijke indruk achter te laten.

Lees meer

In FLOW Motion

Ken je die momenten dat alles moeiteloos gaat en de tijd voorbij vliegt, je volledig gefocust bent op wat je doet en je op de toppen van je kunnen presteert? Je bent in flow.

Lees meer

Hoe maak je een verpletterende eerste indruk?

First impression last

Daar zwaait hij vanuit de deuropening van zijn Air Force One. Hij snelt beheerst in soepele tred de trap af. Op de landingsbaan (zie hier het fragment) schudt hij lachend een voor een de handen van het welkomstcomité. Al handen schuddend, raakt hij subtiel de armen van de heren aan. President Obama verstaat de kunst van het flirten. Hij weet dat in de eerste milliseconden net als bij sociale dieren de machtsverhoudingen worden bepaald. Hij weet dat er niet meer dan een paar seconden nodig zijn om beoordeeld te worden op persoonlijkheidseigenschappen. Hij weet wat het geheim achter een goede indruk maken is. Hij is in het moment met volle aandacht voor de ander. Belangstelling voor de ander roept immers belangstelling en aantrekkingskracht op. Want bevalt het eerste contact, dan zal alles wat je daarna zegt en doet door die positief gekleurde bril bekeken worden. Die eerste indruk is duurzaam en moeilijk te corrigeren. Het is zaak om bij het eerste contact met je publiek direct impact te maken.

Lees meer